Maak je keuze

Problemen site Belastingdienst: twee dagen uitstel voor aangifte

01 apr 2014

De Belastingdienst kampte maandagavond met een storing, uitgerekend op de laatste dag dat mensen aangifte kunnen doen voor 2013. Belastingplichtigen krijgen twee dagen uitstel.

De stroom belastingaangiftes die de Belastingdienst via de website binnenkrijgt, leek maandagavond laat weer op gang te komen, liet een woordvoerster van het ministerie van Financiën weten. Door drukte werkte de site maandagavond niet naar behoren.

Mensen die door de storing de aangifte niet voor de deadline van 1 april hebben kunnen indienen mogen rekenen op coulance. De deadline is vanwege de storing twee dagen opgerekt. Aangiften die dinsdag of woensdag binnenkomen, worden behandeld alsof ze op tijd zijn.

Bij de Belastingdienst zijn maandag 500 duizend  aangiftes binnengekomen. ,,Dat zijn er heel veel voor één dag. De drie voorgaande dagen waren het er in totaal ruim 900.000”, zei een woordvoerster tegenover persbureau ANP. Het is nog onduidelijk of hiermee ook een dagrecord is gevestigd. De website van de Belastingdienst kan 20.000 aangiftes tegelijk aan.

Site Belastingdienst overbelast

De website ondervond door drukte problemen. Veel mensen kregen een foutmelding bij het indienen van de aangifte. De Belastingdienst ontving wel enkele aangiftes, maar duidelijk was dat het niet de gebruikelijke hoeveelheid was.

Honderden mensen meldden maandagavond op sociale media dat het ze niet lukt om hun aangifte te versturen, noch via de website, noch via de app. Ook blijkt het ondertekenen of inloggen met de DigiD soms niet mogelijk.

Volgens klachten van gebruikers was het sinds 19.40 uur niet mogelijk is om aangifte te doen. Daarnaast klaagden veel personen over problemen met DigiD, het overheidssysteem voor de digitale handtekening.

Aangifte op het laatste moment

Maandagavond was het laatste moment waarop mensen aangifte voor 2013 konden doen. Klaarblijkelijk hebben veel mensen dit vervelende klusje uitgesteld tot op het laatste moment, want de Belastingdienst meldde op Twitter dat er vanwege grote drukte problemen waren. De dienst vroeg mensen in eerste instantie  het later nog eens te proberen.


Delen via Social Media