Maak je keuze

Persbericht lezing actualiteiten voor Nederlanders die in Duitsland wonen

04 nov 2015

logo_nl

Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen

Nieuwe regels voor Nederlanders die in Duitsland wonen, bent u goed voorbereid?

Veel Nederlanders kiezen Duitsland als hun vaste woonplaats. Sinds kort gelden belangrijke nieuwe regels voor Nederlanders die permanent in Duitsland wonen. Deze nieuwe regels hebben grote gevolgen voor onder andere het erfrecht en de belastingheffing. Zo valt u door de wijzigingen al snel onder Duits erfrecht. De langstlevende is daardoor bijvoorbeeld minder goed beschermd en bij samenwoners heeft de familie ineens ook een wettelijk recht op de erfenis. En hoe zit het met de hypotheekrente aftrek of uw pensioen?

De Nederlandse wet is per 1 januari jl. gewijzigd. Zeer binnenkort gaan ook andere belangrijke nieuwe regels gelden voor Nederlanders die in Duitsland wonen? Heeft u alles goed geregeld?

Op maandag 23 november a.s. organiseert de Duitsland Sectie van Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen ǀ Juristen ǀ Adviseurs samen met Stolwijk Kelderman accountants fiscalisten een lezing met als thema “Actualiteiten voor Nederlanders die in Duitsland wonen”.

U ontvangt een duidelijk antwoord op ondermeer de volgende vragen:
–     Wat zijn de gevolgen van het nieuwe belastingverdrag tussen Nederland en Duitsland, met name voor de in Duitsland wonende genieter van een  Nederlands pensioen?
–     Onder welk erfrecht valt u en wat zijn hier de gevolgen van?
–     Bij welke notaris moet u een testament of huwelijkse voorwaarden laten vastleggen?
–     Wat gebeurt er als u de zaken niet goed geregeld hebt?
–     Per 1 januari 2015 is de Nederlandse wet gewijzigd. Kunt u nog wel uw hypotheekrente aftrekken in uw Nederlandse aangifte?

De lezing wordt gehouden bij Restaurant Am Waldschlößchen, Hüthumer Strasse 176 in 46446 Emmerich am Rhein (Borghees) van 19.30 uur tot 22.00 uur. U bent van harte uitgenodigd!

Stolwijk Kelderman is een kantoor actief op het gebied van accountancy en fiscaal advies met vestigingen in Doetinchem en Zevenaar.
Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen ǀ Juristen ǀ Adviseurs is een van de grotere zelfstandige en gespecialiseerde notariskantoren in Oost Nederland en is gevestigd in Doetinchem.

Beide kantoren hebben zich gespecialiseerd op het gebied van grensoverschrijdende advisering tussen Nederland en Duitsland. Jarenlange kennis en ervaring worden gekoppeld aan de streekeigen no-nonsense en benadering vormen de kracht van beide kantoren.

Aanmelden

Heeft u interesse om deze lezing bij te wonen? Meldt u dan voor 18 november a.s. op www.vwdknotarissen.nl/lezingduitsland of via  lindeman@vwdknotarissen.nl.

Wij hopen u te verwelkomen op maandag 23 november a.s. om 19.30 uur.

 


Delen via Social Media