Maak je keuze

Nieuwe regels voor Nederlanders die in Duitsland wonen, bent u goed voorbereid?

24 dec 2015

Veel Nederlanders kiezen Duitsland als hun vaste woonplaats. Zeer binnenkort gelden belangrijke nieuwe regels voor Nederlanders die permanent in Duitsland wonen. Deze nieuwe regels hebben grote gevolgen voor onder andere het erfrecht. Zo valt u door de wijzigingen al snel onder Duits erfrecht. De langstlevende is daardoor bijvoorbeeld minder goed beschermd en bij samenwoners heeft de familie ineens ook een wettelijk recht op de erfenis.

De Nederlandse wet is begin 2015 gewijzigd. Zeer binnenkort gaan ook andere belangrijke nieuwe regels gelden voor Nederlanders die in Duitsland wonen? Heeft u alles goed geregeld?
Ook in 2016 organiseert de Duitsland Desk van Stolwijk Kelderman in samenwerking met Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen ǀ Juristen ǀ Adviseurs een serie lezingen met als thema “Actualiteiten voor Nederlanders die in Duitsland wonen”.

U ontvangt een duidelijk antwoord op onder meer de volgende vragen:

Wat zijn de gevolgen van het nieuwe belastingverdrag tussen Nederland en Duitsland, met name voor de in Duitsland wonende genieter van een Nederlands pensioen?
Onder welk erfrecht valt u en wat zijn hier de gevolgen van?
Bij welke notaris moet u een testament of huwelijkse voorwaarden laten vastleggen?
Per 1 januari 2015 is de Nederlandse wet gewijzigd. Kunt u nog wel uw hypotheekrente aftrekken in uw Nederlandse aangifte?

Data en locaties

De lezingen vinden plaats op de volgende data:

Maandag 18 januari 2016 in Vreden
Woensdag 27 januari 2016 in Rees
Woensdag 17 februari 2016 in Xanten
Dinsdag 23 februari 2016 in Goch
Dinsdag 1 maart 2016 in Emmerich
Maandag 14 maart 2016 in Bocholt

Stolwijk Kelderman is een kantoor actief op het gebied van accountancy en fiscaal advies met vestigingen in Doetinchem en Zevenaar.
Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen ǀ Juristen ǀ Adviseurs is een van de grotere zelfstandige en gespecialiseerde notariskantoren in Oost Nederland en is gevestigd in Doetinchem.

Beide kantoren hebben zich gespecialiseerd op het gebied van grensoverschrijdende advisering tussen Nederland en Duitsland. In deze lezingen wordt de jarenlange kennis en ervaring van beide kantoren gekoppeld aan de streekeigen no-nonsense benadering, hetgeen voor u de beste resultaten oplevert.

Aanmelden

Heeft u interesse om een lezing bij te wonen? Stuurt u dan een email aan: Ricardo te Kaat


Delen via Social Media