Maak je keuze

Dga moet opnieuw pensioenbrief aanpassen

10 jun 2014

Op 27 mei nam de Eerste Kamer de wet Verhoging AOW- en Pensioenrichtleeftijd aan, die de fiscale ruimte voor de pensioenbouw verder beperkt. Deze beperking komt bovenop de veranderingen die begin dit jaar al van kracht werden. Als u als dga niet voor het einde van dit jaar uw pensioen in eigen beheer aanpast aan de nieuwe wetgeving, kan dit zeer vervelende gevolgen hebben.

Eerder moest u als dga uw pensioenbrief uiterlijk eind december 2013 aanpassen aan de nieuwe pensioenwetgeving. In de praktijk bleek echter dat veel dga’s dit niet of te laat deden, met het risico op een forse naheffingsaanslag over de gehele pensioenpot tot gevolg.

Pensioenbrief dga vóór 2015 aanpassen

Nu de pensioenwetgeving opnieuw is gewijzigd, is het belangrijk dat u uw pensioen in eigen beheer eveneens opnieuw onder de loep neemt. Als u uw pensioenbrief namelijk niet uiterlijk 31 december 2014 in één lijn brengt met de nieuwe wetgeving, kan de fiscus u niet alleen een naheffingsaanslag opleggen die kan oplopen tot 52% over uw gehele pensioenpot, maar daarnaast ook nog een boete van 20% over hetzelfde bedrag berekenen.


Delen via Social Media