Maak je keuze

Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt voor AVG-scan

26 nov 2018 avg

De Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt ondernemers voor een brief waarin een “waardeloze” AVG-scan wordt aangeboden. In de brief wordt geschermd met een bedrijfsbezoek door de toezichthouder en gedreigd met hoge boetes. Vervolgens wordt er tegen veel geld een waardeloze scan aangeboden of de onderneming aan de nieuwe Europese AVG-privacywetgeving voldoet, aldus de Autoriteit Persoonsgegevens.

De toezichthouder stelt dat diens correspondentie altijd op briefpapier is. “Het is dus geen gekopieerd velletje. Een echte AP-brief is opgesteld in foutloos Nederlands en bevat altijd de naam en het telefoonnummer van een contactpersoon.” Bedrijven die twijfelen over de echtheid van een ontvangen brief kunnen hiervoor het telefoonnummer van de Autoriteit Persoonsgegevens bellen.

Het is niet de eerste keer dat fraudeurs via de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) hun slag proberen te slaan. In juni gaf de Autoriteit Persoonsgegevens nog een waarschuwing voor bedrijven die zogenaamde AVG-keurmerken aanbieden. Via het keurmerk zouden organisaties kunnen aantonen dat ze aan de AVG voldoen. Er zijn echter helemaal geen AVG-keurmerken door de Autoriteit Persoonsgegevens goedgekeurd.

 

Security.nl, vrijdag 23 november 2018


Delen via Social Media