Maak je keuze

Succesvolle inspiratiesessie ‘Wakker worden in 2025’

30 jun 2018

Dinsdag 19 juni stond in het teken van Vooruitziend ondernemen. Tijdens een inspirerende sessie, met als thema ‘Wakker worden in 2025’, namen diverse sprekers ons publiek mee op een tijdreis. Op interactieve wijze maakten zij kennis met toekomstige technologische ontwikkelingen en werden zij geattendeerd op niet te missen kansen en mogelijkheden. Locatie: Kunstwerk Het Musiater in Zevenaar.

De inspiratiesessie werd geopend door Joost Kelderman, die de aanwezigen meenam in de ontwikkelingen die Stolwijk KennisNetwerk in de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Hij vertelde over belangrijke keuzes van toen die heden ten dage van invloed zijn op het reilen en zeilen binnen de organisatie. En over de kansen en mogelijkheden, maar zeker ook uitdagingen, die hij ziet voor de toekomst.

TLA Advies verzorgde een bijzondere videopresentatie waarin vooruitgeblikt werd op ondernemen in 2025. De film, die bestond uit 4 afzonderlijke scenes, ging achtereenvolgens in op vooruitziend ondernemen, realtime inzicht en augmented reality. Tussen de scenes door werd het publiek op interactieve wijze betrokken bij de inhoud van de videopresentatie.

Als derde betrad spreker Jim Stolze, tech-ondernemer op Amsterdam Science park, het podium. Tijdens zijn presentatie behandelde hij onderwerpen als algoritmes, exponentiële groei, digitaliseren van DNA en kunstmatige intelligentie. En natuurlijk over de te verwachten gevolgen van deze ontwikkelingen. Het publiek luisterde geboeid naar zijn verhaal en inspirerende boodschap. Stolze wilde vooral overbrengen dat we in een interessante tijd leven, vol uitdagingen en mogelijkheden. En dat we vooruit moeten blijven zien, want zo gaf hij aan: ‘de komende vijf jaar verandert er dan wat er heeft plaatsgevonden aan veranderingen in de afgelopen twintig jaar.’

Na de presentaties was er de gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten en ervaringen te delen. Bezoekers waren enthousiast. Over zeven jaar zullen we nog eens terugblikken op deze avond en bezien wat er allemaal waarheid is geworden. Een aantal reacties uit het publiek:

‘Sinds de inspiratiesessie is algoritme mijn favoriete ritme!’

‘Slapeloze nachten door Jim Stolze’

‘Mijn DNA-kit is al onderweg’

 

 

Aftermovie Wakker worden in 2025 from Stolwijk KennisNetwerk on Vimeo.


Delen via Social Media