Maak je keuze

Stolwijk Kelderman en Adlasz lanceren samen een nieuw concept voor controle gemeentecijfers

Stolwijk Kelderman en Adlasz gaan nauw samenwerken om samen een innovatief en kwalitatief hoogstaand advies- en controletraject te bieden aan gemeenten. Dat gemeenten complexer worden, deert Stolwijk Kelderman en Adlasz niet. Zij zetten dit gegeven juist liever om in positieve energie. Zeker nu grote accountantskantoren gemeenten links laten liggen, voelen Stolwijk Kelderman en Adlasz  de motivatie om de mouwen op te stropen.

Met partners die samen kunnen bogen op circa 80 jaar ervaring als accountant bij het lokaal bestuur, heeft Adlasz een zeer ruime kennis opgebouwd. Deze kennis werd als consultantsbureau verder uitgebouwd. Zo ontstaat een organisatie die in staat is gemeenten op allerlei gebieden te ondersteunen, waarbij telkens gekeken wordt met het oog van de accountant. Ook de beschikbare tools (waaronder een webbased interne controle tool, een webbased tool doorrekening Participatiewet, Inkoopscan) zijn met die kennis in het achterhoofd ontwikkeld.

Met deze ondersteuning, aangevuld met de actuele accountantskennis van Stolwijk Kelderman ontstaat een nieuw concept waarbij de interne beheersing mede gericht is op het audit ready opleveren van de te controleren jaarstukken. Stolwijk Kelderman kan bij de externe controle daardoor een efficiënte en effectieve controle uitvoeren.

Synergie in netwerk

Ook bij Stolwijk Kelderman is een ruime kennis van het lokaal bestuur aanwezig. Door kennis te delen wordt een optimale synergie bereikt. De ambitie is om een netwerk te ontwikkelen waarbij meerdere lokale kantoren zich kunnen aansluiten. Hierdoor ontstaat een landelijk dekkend stelsel van lokale partijen voor het uitvoeren van auditdiensten bij gemeenten. De lokale kantoren kennen immers de lokale situatie het best. Dit is niet alleen cruciaal voor de controle, maar ook voor het dienen van het publiek belang.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze samenwerking? Lees dan hier het persbericht.


Delen via Social Media