Maak je keuze

Persbericht lezing actualiteiten voor Nederlanders die in Duitsland wonen

Nieuwe regels voor Nederlanders die in Duitsland wonen, bent u goed voorbereid?

Veel Nederlanders kiezen Duitsland als hun vaste woonplaats. Sinds enige tijd gelden belangrijke nieuwe regels voor Nederlanders die permanent in Duitsland wonen. Deze nieuwe regels hebben grote gevolgen voor onder andere het erfrecht en de belastingheffing. Zo valt u door de wijzigingen al snel onder Duits erfrecht. De langstlevende is daardoor bijvoorbeeld minder goed beschermd en bij samenwoners heeft de familie ineens ook een wettelijk recht op de erfenis. En hoe zit het met de hypotheekrente aftrek of uw pensioen en de belastingheffing over uw pensioen?

 

Daarom organiseert de Duitsland Sectie van Van Weeghel Doppenberg Kamps samen met Stolwijk Kelderman een lezing met als thema “Actualiteiten voor Nederlanders die in Duitsland wonen”. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

 

U ontvangt een duidelijk antwoord op onder meer de volgende vragen:

–      Wat zijn de gevolgen van het nieuwe belastingverdrag tussen Nederland en Duitsland, met name voor de in Duitsland wonende genieter van een Nederlands pensioen?

–      Onder welk erfrecht valt u en wat zijn hier de gevolgen van?

–      Bij welke notaris moet u een testament of huwelijkse voorwaarden laten vastleggen?

–      Wat gebeurt er als u de zaken niet goed geregeld hebt?

–      Kunt u nog wel uw hypotheekrente aftrekken in uw Nederlandse aangifte nu de Nederlandse wet per 1 januari 2015 is gewijzigd en de mogelijkheden om de rente af te kunnen trekken aanzienlijk worden beperkt?

 

De lezing wordt gehouden op maandag 11 juni a.s. bij Europa-Haus Bocholt (Adenauerallee 59, D-46395 Bocholt) van 19.00 uur tot 21.00 uur. U bent van harte uitgenodigd!

 

Stolwijk Kelderman is een kantoor actief op het gebied van accountancy en fiscaal advies met vestigingen in Doetinchem en Zevenaar.

Van Weeghel Doppenberg Kamps is een van de grotere zelfstandige en gespecialiseerde notariskantoren in Oost Nederland en is gevestigd in Doetinchem.

 

Beide kantoren hebben zich gespecialiseerd op het gebied van grensoverschrijdende advisering tussen Nederland en Duitsland. Jarenlange kennis en ervaring worden gekoppeld aan de streekeigen no-nonsense en benadering vormen de kracht van beide kantoren.

 

Aanmelden

Heeft u interesse om deze lezing bij te wonen? Meldt u dan voor 6 juni a.s. op www.vwdknotarissen.nl/lezingduitsland of via schoppema@vwdknotarissen.nl. Let op: beperkt aantal plaatsen.


Delen via Social Media