Maak je keuze

Kredietprogramma: Europese miljoenen voor het mkb

31 jan 2014

Dat u als ondernemer moeilijk aan krediet kunt komen, weet u natuurlijk al. Gelukkig start de Europese Investeringsbank (EIB) een kredietprogramma voor mkb-ondernemingen in de Benelux, zodat u ook van de lage rentestand kunt profiteren. Het beschikbare bedrag is maar liefst € 350 miljoen. Hiermee kunt u 100% financieren van projecten met een budget tot € 12,5 miljoen.

Met dit financieringsprogramma krijgen kleine en middelgrote ondernemingen de mogelijkheid om ook in deze economisch zware tijden te blijven investeren. De EIB stelt voor Nederland maar liefst € 210 miljoen beschikbaar in de vorm van leningen en leases. Voor België en Luxemburg is € 140 miljoen beschikbaar. Het kredietprogramma moet nog deze maand van start aan.

Langlopende leningen voor mkb

Voor zo’n langlopende lening van het EIB kunt u aankloppen bij ING, ABN Amro of Rabobank. Zij zijn voor de EIB de partners die in Nederland toegang geven tot het financieringsprogramma. De EIB is een instelling van de Europese Unie voor langlopende leningen. Ondernemingen die met hun investeringen bij willen dragen aan de beleidsdoelstellingen van de Europese Unie kunnen een langlopende financiering krijgen.


Delen via Social Media