Maak je keuze

Goede voornemens voorbij?

24 jan 2014

Goede voornemens, iedereen maakt ze rond de jaarwisseling.
Nog even veel eten met kerst en dan per 1 januari afvallen, meer sporten en stoppen met roken. Ook ondernemers hebben vaak mooie voornemens; “volgend jaar gaan we dit en dat anders doen”, “tussenrekening gaan we nu ook bijhouden” of “we gaan lijstjes maken”. Herkenbaar? Hoeveel lijstjes zou u maken? Wat had u tijdens de kerstdagen voorgenomen om te veranderen?

Inmiddels is het eind januari en die goede voornemens lijken (ver) verleden tijd. “Ja dat taartje was van mijn kamergenoot, die kon ik toch niet weigeren”. “Het is druk, dat lijstje komt nog wel”.

Veel goede voornemens zijn voortgekomen uit het feit dat we ons of iets vergelijken met een norm. Hij is dunner dan ik, dus moet ik afvallen. Maar bij het goede voornemen “de administratie beter op orde krijgen” heb je dit vaak niet. Die administratieve chaos stoort (bij een geschil met de leverancier kun je de inkoopfactuur niet meer vinden), kost tijd (ik kan het niet terugvinden, veel geblader, veel gezoek), kost geld (zeurende accountant dat facturen ontbreken, niet consequent is geboekt).

Direct aanpakken dus! Nu! Meteen!

Leg alles even opzij en maak tijd voor orde. Heeft u bijvoorbeeld al een automatische ABN of Rabo- bankkoppeling in uw online boekhoudpakket? Dit bespaart u tot 70% tijd. Geen grootboek meer aangeven, de btw wordt automatisch verwerkt. Maak uw boekhoudpakket slimmer, zodat hij voortaan andere boekingen ook herkent én automatisch verwerkt. En natuurlijk regelt u die btw aangifte via het systeem. Voorbeelden die tijd opleveren!

Scant u uw facturen al en hangt u ze aan de boeking? Of krijgt u ze al digitaal aangeleverd en print u ze? Houdt uw facturen digitaal bij, direct in uw administratie en bespaar tijd en geld.

En wat te bedenken van verkoopfacturen? Kunt u ze versturen per mail? Dat scheelt postzegels, enveloppen en een rit naar de brievenbus. Zorg voor een leesbevestiging bij de mail. Zet een betaallink in de mail naar iDeal. Direct geld. Snel geregeld.

Hoort u nog steeds dat stemmetje in uw hoofd: “Nee, toch nog niet. De accountant komt binnenkort en de voorraadwaarde moet nog bepaald worden. En die tussenrekeningen moeten nog worden uitgezocht”. “Het is druk, dat komt allemaal later wel”…

Zucht, vergeten we die goede voornemens dan echt zo snel? Wilt u uw administratieve processen en rompslomp in 2014 ook op orde? Neem gerust direct contact met ons op, wij helpen u graag.

M. (Martijn) Giezen
0316 – 34 18 48
m.giezen@stolwijkkelderman.nl


Delen via Social Media