Maak je keuze

Public Class Dataveiligheid

02 jun 2021

30 juni 2021 | 13.30 uur – 16.00 uur | Zoom | Kosteloos

Dataveiligheid is een relatief begrip geworden. Wanneer zijn onze data voldoende beschermd? Wat kunnen we leren van een organisatie die door criminelen is aangevallen en de data zijn kwijtgeraakt? En wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden om de data te beveiligen? Zijn de criminelen slimmer dan wij? Schuif aan bij de Public Class over dataveiligheid en krijg antwoord op al deze vragen.

Jouw resultaat

Na afloop van deze online sessie weet jij wat de belangrijkste oorzaken zijn van een cyberaanval. Wij reiken je de juiste handvatten aan en delen de aandachtpunten die jij mee kan nemen voor het verbeter van dataveiligheid binnen jouw organisatie. En natuurlijk krijg jij alle ins en outs te horen van wat er is gebeurd bij de gemeente Hof van Twente.

Doelgroep

Deze Public Class is bestemd voor financiële functionarissen in de overheid, managers Middelen en Bedrijfsvoering, controllers en financiële functionarissen en medewerkers, interne controleurs, directeuren en portefeuillehouders financiën en een ieder die het een uitdaging lijkt zich hierin te verdiepen.

Aanpak

Allereerst praat Niek Visser MSc RA je bij over cyberveiligheid in het algemeen. Wat komt hierbij kijken en welke maatregelen kun je nemen? Hij neemt je mee in de wereld van de cyberveiligheid en laat zien hoe criminelen te werk kunnen gaan. Niek is registeraccountant met als specialisatie IT Audits bij Stolwijk Kennisnetwerk. Hij heeft recent zijn opleiding tot IT Auditor afgerond met als specialisatie cybersecurity.

Daarna neemt concerncontroller en MT lid Richard Klein Tank je mee in de cyberaanval die is gepleegd bij de gemeente Hof van Twente. Hij heeft van dichtbij meegemaakt wat er is gebeurd, wat het met de mensen die werkzaam zijn geweest bij de gemeente heeft gedaan, welke reacties erop zijn gekomen en welke resultaten het onderzoek hebben opgeleverd. Met maar 1 doel: de gemeente wil graag het verhaal met iedereen delen, want een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Na deze presentaties nemen wij je mee in een aantal stellingen. Op de uitkomsten ervan zullen de sprekers een reflectie geven. En uiteraard krijg je alle gelegenheid om jouw brandende vragen te stellen.

De middag staat onder leiding van de middagvoorzitter, Reinier Gosselink-Wolbrink RA, gemeenteaccountant.

Programma

13.30 – 13.40 uur    Welkomstwoord – Reinier Gosselink-Wolbrink
13.40 – 14.30 uur   Dataveiligheid, tussen hoop en vrees – Niek Visser
14.30 – 14.35 uur   Pauze
14.35 – 15.20  uur   De cyberaanval in de Hof van Twente – Richard Klein Tank
15.20 – 15.55 uur   Stel jouw vragen en stellingen over de veiligheid van data
15.55 – 16.00 uur   Afsluiting door Reinier Gosselink – Wolbrink

 

Ook interessant om te lezen!

IT maakt onze wereld en ons werk zoveel makkelijker. Maar er is ook een keerzijde: in 2020 is het aantal meldingen bij de AP over hacking, malware of phishing gestegen met 30%. Hoe beveilig je je gegevens? Daar vertelt Niek Visser je meer over in zijn nieuwste blog. 


Nu aanmelden voor dit event

Data en tijden:

  • 30/06/2021 van 13.30 tot 16.00 uur

Locatie:
Zoom

Kosten:
kosteloos


Delen via Social Media