Maak je keuze

Webinar: Kennissessie Nederland Duitsland

10 mrt 2020

8 juli 2020 | van 16.00 tot 17.30 uur | € 45 of kosteloos voor leden van het Expertise Servicepakket | Zoom

Emigratie en overige grensoverschrijdende situaties kunnen verstrekkende civiele en fiscale gevolgen hebben. Het leggen van verbanden tussen deze rechtsgebieden is voor de advisering van groot belang. Stolwijk Kelderman en Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen bundelden het afgelopen decennium hun kennis op dit vlak en groeiden zo uit tot specialisten pur sang. Opererend vanuit de grensstreek daarbij extra aandacht hebbende voor de naar Duitsland geëmigreerde Nederlanders en inwoners van Duitsland met Nederlands inkomen. Graag delen zij de opgedane kennis met u in deze kennissessie. Complexe materie wordt toegelicht met heldere praktijkvoorbeelden. Het wordt dan ook een mooie mix van dogmatiek en praktische tips.

Uw resultaat

Na afloop van deze kennissessie bent u op de hoogte van alle relevante ontwikkelingen op het gebied van het grensoverschrijdende erfrecht huwelijksrecht en de internationale actualiteiten en kunt u deze opgedane kennis direct toepassen in uw dagelijkse praktijk.

Doelgroep

Deze training is zeer geschikt voor iedereen die te maken heeft met in het buitenland wonende klanten.

Aanpak

In deze interactieve voordracht zal Mr. C. (Cees) Doppenberg u meenemen in het erfrecht en huwelijksrecht in Nederland en Duitsland. Drs. R.W.M. (Ricardo) te Kaat behandelt de fiscale aspecten. Uiteraard is er tijdens de training voldoende ruimte voor inbreng van eigen casuïstiek en het stellen van vragen.

Onderwerpen

Een greep uit de onderwerpen:

  • welk erfrecht is van toepassing en wat zijn daarvan de gevolgen
  • welk recht is van toepassing op het huwelijk en wat zijn de gevolgen ervan
  • wat gebeurt er wanneer er niets is geregeld en wat kan er worden geregeld
  • welke voordelen heeft het om als buitenlands belastingplichtige te kwalificeren
  • wanneer is hypotheekrenteaftrek van de lening op de Duitse eigen woning wel of niet toegestaan en is het zinvol om in Nederland aangifte te doen
  • de beperking heffingskortingen vanaf 2019 voor buitenlands belastingplichtigen
  • het multilateraal instrument en de gevolgen voor belastingverdragen
  • de melding inzake de WagwEU en de melding van internationale belastingconstructies

Docenten

Mr. C. (Cees) Doppenberg (oud-notaris te Doetinchem) is thans als notarieel jurist en adviseur verbonden aan Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen en (mede) oprichter van haar Duitsland sectie.

Drs. R.W.M. (Ricardo) te Kaat is afgestudeerd als fiscaal econoom in Tilburg en is sindsdien werkzaam als belastingadviseur in het MKB. Hij specialiseerde zich in het internationaal belastingrecht, waarbij de relatie met Duitsland zijn bijzondere aandacht heeft, en publiceert hier met regelmaat over.

Zoom

De webinar zal om 16.00 uur van start gaan. Via Zoom kijkt u live mee. Voorafgaand ontvangt u van ons een toegangslink om de webinar bij te wonen.


Nu aanmelden voor dit event

Data en tijden:

  • 08/07/2020 van 16.00 tot 17.30 uur

Locatie:
Zoom

Kosten:
€ 45 of kosteloos voor leden van het Expertise Servicepakket


Delen via Social Media