Maak je keuze

Fiscale aspecten van vastgoed

26 sep 2019 PE training

26 november 2019 | 15.00 – 19.30 uur | € 265 | 4PE

De fiscale belangen binnen het vastgoed en vastgoedtransacties zijn vaak groot. Om goed te kunnen adviseren dient u op de hoogte te zijn van specifieke fiscale bepalingen in diverse belastingwetten. Welke feiten zijn relevant en hoe kunt u die het beste ‘inkleuren’? Door het maken van de juiste keuzes beperkt u de belastingheffing voor uw cliënt tot een minimum. Uiteraard wordt stilgestaan bij actuele en relevante ontwikkelingen. Specialist Dr. Aad Rozendal weet deze complexe materie op een praktische wijze over te dragen, waardoor de opgedane kennis direct toepasbaar is in uw adviespraktijk.

Uw resultaat

Na afloop van deze training bent u op de hoogte van de relevante fiscale aspecten van vastgoed, waardoor u in staat bent optimaal te adviseren bij vastgoedvraagstukken.

Doelgroep

Deze training is zeer geschikt voor adviseurs die in hun adviespraktijk in aanraking komen met de fiscale aspecten van vastgoed en vastgoedtransacties. In verband met het academische niveau van de training is enige basiskennis aan te bevelen. De training is geschikt voor fiscaal juristen, (vastgoed)advocaten, (kandidaat) notarissen, accountants of andere functies binnen het juridische of fiscale werkterrein.

Aanpak

In deze interactieve training zal Dr. Aad Rozendal u meenemen in de fiscale aspecten van het vastgoed. Uiteraard is er tijdens de training voldoende ruimte voor inbreng van eigen casuïstiek en het stellen van vragen.

Onderwerpen

  • Beleggen, ondernemen en ROW
  • Herinvesteringsreserve
  • Overdrachtsbelasting (belastbaar feit, tarief, vastgoedlichamen en vrijstellingen bij reorganisaties)
  • Bedrijfsopvolging en vastgoed

Docent

Dr. Aad Rozendal is zelfstandig vastgoedfiscalist. Daarnaast is hij extern wetenschappelijk adviseur bij RSM Nederland en als docent verbonden aan de UvA, FBN Juristen en diverse opleidingsinstituten (SOB, RB Opleidingen en de Beroepsopleiding voor het notariaat). Hij maakt deel uit van de hoofdredactie van NTFR en FBN en is mede-auteur van de Wegwijs in de Overdrachtsbelasting en Hoofdzaken Fiscaliteit & Vastgoed. Aad adviseert vastgoedfamiliebedrijven, vastgoedinvesteerders en projectontwikkelaars over de fiscale aspecten van vastgoed.

Permanente Educatie-punten (4 PE)

Als erkende instelling bij het Register Belastingadviseurs (RB) en het NBA is onze entiteit TLA Advies in staat om deze hoogwaardige, praktijkgerichte training te organiseren. Voor het bijwonen van deze training kunnen wij u 4 PE-punten toewijzen.

Nederlandse Orde van Belastingadviseurs: Eigen inbreng volgens PE-reglement

Nederlandse Orde van Advocaten: Eigen inbreng volgens Verordening Vakbekwaamheid

Programma

14.45 – 15.00 uur            Inloop met koffie/thee en iets zoets
15.00 – 17.00 uur            Blok 1
17.00 – 17.30 uur            Warme maaltijd
17.30 – 19.30 uur            Blok 2


Nu aanmelden voor dit event

Data en tijden:

  • 26/11/2019 van 15.00 - 19.30 uur

Locatie:
Mercurion 3 | Zevenaar

Kosten:
€ 265


Delen via Social Media