Maak je keuze

Enthousiast 2015 in!

05 jan 2015

Ons kantoor bestaat al meer dan 25 jaar! Dit feit is op zich niet meer dan een gegeven. Terug zien op zich heeft iets oubolligs en zegt niets over de staat van onderhoud op dit moment. Het is wel goed om er bij stil te staan en te beseffen dat dit alleen maar mogelijk is geweest door u, voor wie wij de afgelopen jaren hebben mogen werken. Dank voor het in ons gestelde vertrouwen!
Of wij tot nog toe geslaagd zijn? Wij horen hierover geen oordeel te hebben. Dat is aan u,  die gebruik maakt van onze producten, oplossingen en diensten.

Afgelopen jaren hebben wij intern een aantal sessies over organisatieontwikkeling, innovatie en leiderschap in samenwerking met Menno Lanting georganiseerd. Afgelopen week heb ik zijn nieuwe boek “Olietankers en Speedboten” gelezen. Dit boek gaat over het aanpassingsvermogen van organisaties. Het laat mensen aan het woord die vernieuwend bezig zijn. Het geeft “jammer genoeg” geen leidraad hoe dit aan te pakken. Het is niet meer dan  een richting waar uw organisatie, wil zij succesvol blijven, mee te maken gaat krijgen. Kernwoorden zijn creativiteit, transparantie, samen (met medewerkers, leveranciers en klanten), meer verantwoordelijkheid  voor de medewerkers, wendbaarheid om snel op veranderingen in te spelen, pro activiteit, dienend leiderschap en minder management. Geen leidraad dus, maar zowel een uitdaging als een  uitnodiging op weg te gaan en al werkenderwijs vast te stellen wat bij u en uw organisatie past. Dit zal zeker  gepaard gaan met vallen en opstaan, maar zolang we elkaar de ruimte geven om fouten te maken en van die fouten iets leren draagt het bij aan het succes van morgen.
Het lezen is meer dan de moeite waard!

De veranderingen gaan snel en vragen veel van ons aanpassingsvermogen. In het jaar 2015 zal dit zeker ook het geval zijn. Het boek “Olietankers en Speedboten” geeft voor mij nog eens de urgentie aan om verder te trekken, samen met ieder die bij onze organisatie direct dan wel indirect betrokken is. Onze missie is hierbij geslaagd als u met ons verder trekt.

Voor het jaar 2015 wens ik u eveneens een goede ontdekkingsreis toe. Wij trekken daarbij ook graag met u mee!

Gerard Stolwijk


Delen via Social Media