Maak je keuze

Aansprakelijkheidsverzekering belast in 2015

16 sep 2014

Uw bv kan een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor u afsluiten. Deze verzekering dekt het risico af dat u als dga en bestuurder loopt bij het uitoefenen van uw functie. Onder de oude regels voor vergoedingen en verstrekkingen konden de kosten van deze verzekering tot een bedrag van € 454 onbelast worden vergoed. Onder de werkkostenregeling, die in 2015 verplicht is, is dat niet meer mogelijk.

Als uw bv nog de oude regels voor vergoedingen en verstrekkingen hanteert, kunnen de kosten voor de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering dus tot een bedrag van € 454 onbelast worden vergoed. De fiscus ziet dit bedrag namelijk niet als beloningsvoordeel. Vanaf 2015 is deelname aan de werkkostenregeling (WKR) echter verplicht. Onder de WKR kwalificeren vergoedingen of verstrekking met betrekking tot uw bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering volgens de fiscus wél als loon. Afhankelijk van de afspraken die u met uw bv overeen komt, kunt u de premie dan in de vrije ruimte onderbrengen.

Persoonlijk aansprakelijk voor onbehoorlijk bestuur

Als dga en bestuurder van uw bv bent u verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van uw onderneming. Hoge bomen vangen echter veel wind. Om de gevolgen van eventuele bestuurdersaansprakelijkheid af te dekken, kan het afsluiten van een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering daarom aantrekkelijk zijn.

Bron: Rendement


Delen via Social Media