Maak je keuze

Forse belangstelling voor fiscale innovatieregelingen

22 jul 2014

Dat innovatie loont, daar zijn steeds meer bedrijven zich van bewust. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland meldt een forse stijging in het gebruik van de fiscale Research & Development-regelingen in 2013. Uit de jaarcijfers van de WBSO en de RDA blijkt dat ondernemers vorig jaar bijna € 6,5 miljard uitgaven aan R&D. Dat is een toename van 10% ten opzichte van 2012.

Voor innovatieve ondernemers is er een aantal fiscale innovatieregelingen. Heeft u werknemers in dienst die speur- en ontwikkelingswerk (S&O) verrichten dan kunt u mogelijk gebruik maken van de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk). Met de WBSO kunt u de loonkosten voor S&O binnen uw bedrijf verlagen. Voor een zelfstandig ondernemer is er de S&O-aftrek in de inkomstenbelasting. De Research en Development Aftrek (RDA) verlaagt de overige kosten en uitgaven van speur- en ontwikkelingswerk.

Voor beide fiscale innovatieregelingen (WBSO en RDA) was de interesse in 2013 groot, zo blijkt uit de jaarcijfers. Zo steeg het gebruik van de RDA met 18% en is het aantal bedrijven dat gebruik maakte van de WBSO voor het 6e jaar op rij toegenomen. In 2013 hebben ondernemers bijna € 4 miljard aan loonkosten gemaakt (WBSO) en € 2,5 miljard aan andere uitgaven voor R&D (RDA).


Delen via Social Media