Maak je keuze

Afschaffen pensioen in eigen beheer uitgesteld

In tegenstelling tot vorige berichtgeving gaat de afschaffing van het pensioen in eigen beheer voorlopig in de ijskast. Dit is door de Eerste Kamer besloten.

De Kamer deed dit op verzoek van staatssecretaris Wiebes van Financiën, omdat hij uit de praktijk heeft vernomen dat er over het afschaffen van het pensioen in eigen beheer veel onduidelijkheden zijn.

Onduidelijkheden praktijk

Wiebes doelt daarmee onder andere op één van de keuzemogelijkheden om het pensioen in eigen beheer om te zetten in een oudedagsverplichting die de dga vervolgens een forse aftrek op de vennootschapsbelasting kan opleveren. Dat zou de schatkist veel geld schelen. Wiebes wil eerst inzicht hebben in de effecten van die fiscale aftrek, in het bijzonder hoe groot de groep is die ervan gebruik maakt of kan maken.

Let op! De afschaffing van het pensioen in eigen beheer is uitgesteld,  maar deze is zeker niet van de baan. Dat betekent dat u zich alvast moet voorbereiden op de toekomst van uw pensioenopbouw. Wilt u hier meer over weten? Neem dan daarover contact met ons op.

Nieuwe stemming pensioen in eigen beheer

Wanneer het wetsvoorstel na aanpassingen opnieuw in de Eerste Kamer wordt behandeld, is nog onduidelijk. Naar verwachting zal dat nog voor de zomer zijn.


Delen via Social Media